Atletik & Løb

Lær alt om atletik - og lær det til andre

Atletikafdelingen i NGIF har baneatletik for børn/unge på programmet i sommerhalvåret desuden har vi løbehold både for børn og voksne. 

Atletik er for alle - høje som lave - tykke som tynde - store som små, for atletikkens discipliner kræver mange forskellige talenter. 
Talent er alle i besiddelse af, på den ene eller anden måde. Men desværre har en stor del børn og unge den indstilling, at hvis de ikke lige er gode til fodbold eller håndbold, så har de ikke talent for sport. 
Lille tykke Bertram, kloge Åge og forsigtige Frida bør derfor lære, at der er andet end boldspil i sportens verden, så de kan komme ud og få luftet fjerene. 
Ellers mister de måske lysten til at dyrke sport, og det vil være en skam. For atletik er en alsidig idrætsgren, der giver forudsætninger for et langt og aktivt idrætsliv. 
Træningen består primært af løb, spring og kast, men det er lige så vigtigt at træne koordination, reaktion og bevægelighed. Hos børn er leg vigtigt for de grundlæggende færdigheder, mens tekniktræningen er i centrum i ungdomsårene.  
I stedet for at sidde på vores flade og se til, at børn og unge bliver snydt for den oldgræske atletikverden, har vi lavet denne side, så DU kan lære dem at lave atletik. Til venstre finder du info om atletik-disciplinerne, så....... 
Kom bare i gang - og god fornøjelse!

NGIF - Atletik og løbetræning for børn

Tid: Onsdag kl. 16.30 – 18.00 (start: 10/8-2016)

Sted: Idrætscenter Nyborg, Atletikstadion

Er du til løb, spring eller kast, så er atletik lige noget for dig.

Som atletikudøver har du mulighed for at prøve mange af atletikkens discipliner, og har du lyst, er der mulighed for at deltage i både udendørs- samt indendørsstævner.
I det omfang vejret tillader det, træner vi udendørs hele året rundt, men vi har mulighed for at gå indendørs, hvis vejret er helt umuligt.


I vinterhalvåret er der mulighed for at løbe længere ture, hvor der veksles mellem almindeligt løb, fartlege og andre løbeaktiviteter – her kan alle være med, hvis de har lysten. Distancen er ca. 3-4 km.


For at deltage skal du blot have lysten, et par løbesko og en drikkedunk, så er du klar. Husk godt med tøj i vinterhalvåret.


Vi har plads til alle, så kom og vær med.

Læs mere / tilmeld

Idrætsmærke

Tid: Atletiktræning: torsdag kl. 18.00 – 19.30 (start: ca. 27/4-2017)

Sted: Idrætsparken

Efter gymnastik-sæsonen har alle medlemmer fra det år de fylder 12 mulighed for at tage idrætsmærke.

Børn under 12 år får ikke idrætsmærke, men opnår diplom.

Der skal aflægges prøve i følgende discipliner:

Gymnastik-/formprøve- udholdenhedsprøve- atletikprøve.

 

Se mere om træningstider og prøvedatoer under "Idrætsmærket"

Læs mere / tilmeld