Atletik & Løb

Lær alt om atletik - og lær det til andre

Atletikafdelingen i NGIF har baneatletik for børn/unge på programmet i sommerhalvåret desuden har vi løbehold både for børn og voksne. 

Atletik er for alle - høje som lave - tykke som tynde - store som små, for atletikkens discipliner kræver mange forskellige talenter. 
Talent er alle i besiddelse af, på den ene eller anden måde. Men desværre har en stor del børn og unge den indstilling, at hvis de ikke lige er gode til fodbold eller håndbold, så har de ikke talent for sport. 
Lille tykke Bertram, kloge Åge og forsigtige Frida bør derfor lære, at der er andet end boldspil i sportens verden, så de kan komme ud og få luftet fjerene. 
Ellers mister de måske lysten til at dyrke sport, og det vil være en skam. For atletik er en alsidig idrætsgren, der giver forudsætninger for et langt og aktivt idrætsliv. 
Træningen består primært af løb, spring og kast, men det er lige så vigtigt at træne koordination, reaktion og bevægelighed. Hos børn er leg vigtigt for de grundlæggende færdigheder, mens tekniktræningen er i centrum i ungdomsårene.  
I stedet for at sidde på vores flade og se til, at børn og unge bliver snydt for den oldgræske atletikverden, har vi lavet denne side, så DU kan lære dem at lave atletik. Til venstre finder du info om atletik-disciplinerne, så....... 
Kom bare i gang - og god fornøjelse!

NGIF - Atletik og løbetræning for børn

Tid: Onsdag kl. 16.30 – 17.50 (start: 05/09-2018)

Sted: Idrætscenter Nyborg, Atletikstadion

Er du til løb, spring eller kast, så er atletik lige noget for dig. Vi har plads til alle, da der tænkes individuelt.

Som atletikudøver har du mulighed for at prøve mange af atletikkens discipliner, og har du lyst, er der mulighed for at deltage i både udendørs- samt indendørsstævner.
I det omfang vejret tillader det, træner vi udendørs hele året rundt, men vi har mulighed for at gå indendørs, hvis vejret er helt umuligt.


I vinterhalvåret er der mulighed for at løbe længere ture, hvor der veksles mellem almindeligt løb, fartlege og andre løbeaktiviteter – her kan alle være med, hvis de har lysten. Distancen er ca. 3-4 km.


For at deltage skal du blot have lysten, et par løbesko og en drikkedunk, så er du klar. Husk godt med tøj i vinterhalvåret.

 

 


 

Læs mere / tilmeld

Løb for børn og unge med fokus på intervaller

Tid: Mandag kl. 17-18.00

Sted: Idrætscenter Nyborg, atletikstadion

                                

Her på holdet har vi fokus på intervaller og primært til hvis man ønsker at løbe på bane. Der er fokus på alle discipliner, fra 60m – 2500m. På de kortere løb har vi også fokus på brug af startblok.

 

Vi starter med fælles opvarmning, bagefter træner vi intervaller, hvor man selv vælger sig ind på om man vil løbe de korte eller lange, alt efter hvad der passer til den disciplin, man ønsker at træne sig op i. Vi slutter af med fælles udstrækning eller noget hyggelig afslutning med leg eller lignende.

 

Holdet er for dig, som ønsker at træne op til stævner eller hvis du bare gerne vil løbe med andre børn og unge for hyggens skyld.

 

 

 

Læs mere / tilmeld