Som en slags halvvejsstatus på vej mod Broløbet over Storebælt i september, er vi mange som skal være med til at indvie den nye bro Odinsbroen med løb den 14. juni.
Mange kilometer er løbet, siden vi i februar startede på broløbstræning i det tiltagende mørke. Lange bukser og refleksveste var den tids påklædning.

Med cirka en uge til Odinsbroløbet, er det tid til at forberede sig til løbet. Uanset om du føler dig i topform, eller du er lidt småskadet eller bare ikke helt klar, er det for sent at træne mere. Kroppen skal have hvile i cirka en uge, for at restituere og spænde de små fjedre i musklerne til den forestående præstation. Du kan løbe et par korte ture ved ugens træningsaftener, dvs. 4-7 km, i absolut roligt tempo. Du skal kunne snakke hele vejen, uden at gispe efter vejret. De korte ture og afslapning lader kroppen op, så du er klar til at præstere, og at få en god oplevelse uanset vejr og distance.

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Men trods mange artikler i bladene, er det ikke den store videnskab for motionsløbere at spise og drikke korrekt op til et løb. Generelt skal du spise som du plejer, men undgå de store bøffer og grillmad aftenen før løbet, som vil ligge tungt i maven. Undgå også for meget alkohol. Spis gerne kylling, salat, ris, pasta og kartofler, men ikke i hysteriske mængder.
Du kan med fordel drikke lidt mere vand end normalt, flere gange om dagen, de sidste 2-3 dage op til løbet. Det vil resultere i flere toiletbesøg, men hvis du stopper med at drikke vand 2-3 timer før starten går, vil et sidste toiletbesøg inden starten sikre et løb uden stop med en velhydreret krop.

Løbet starter kl. 15, og det betyder at du skal spise lidt til frokost inden løbet. Maven skal helst være tømt kl. 15, så det skal være en let frokost, men gerne med energi i. Kaffe til morgen og middag fremmer resultat på toilettet, og nogle oplever ro og spændstighed i musklerne af kaffens indhold af koffein. Hvidt brød, 2-3 dl skyr/A38 med fiberdrys og frugt, og de sidste glas vand inden kl. 12 er godt. Undgå for meget sukker. Herefter kan du have en flaske vand med, men drik kun for tørst, og ikke mere end nogle deciliter.

Under selve løbet har kroppen ikke den store brug for hverken vand eller energi den første time. Du kan dog starte med lidt vand, 1-2 dl, efter 5 km, især hvis det er varmt. Efter 1 time kan du fylde lidt energidrik og frugt på ved depoterne. Men pas på for meget sukker, især hvis det er varmt. Drik i små slurke, så vandet ikke kommer til at skvulpe i maven.
Efter løbet skal du drikke og spise de ting, der udleveres i målområdet, for at undgå at blive dårlig efter løbet.

Del dine oplevelser med løberne omkring dig, det sætter fut på humøret for dem og dig. Din tid er ikke afgørende for, om det var et godt løb. Nyd det!