Mr. Broløb kåret som årets frivillige idrætsleder

02-02-2018

 

 

Carl Haals, manden bag motionsløbet på Storebæltsbroen, fik lørdag prisen som årets frivillige idrætsleder ved Sportslørdag i Odense.

Nyborg: Manden, der om nogen tegner det store motionsløb på Storebæltsbroen hvert tredje år, Carls Haals fra Nyborg, blev i weekenden endnu en gang hædret for sin enorme indsats for ikke mindst broløbet, men også talrige andre løb på Fyn.

Det skete ved det store arrangement Fynske Bank Sportslørdag 2018, hvor der ud over at kåre Årets Fynske Sportsnavn - i år badmintonstjernen Viktor Axelsen - også var plads til at hædre de frivillige, der er med til at skabe rammerne for både dem, der senere bliver stjerner, og dem, som bare nyder at udfolde sig fysisk. Blandt andet kåres årets frivillige idrætsleder, og det blev Carl Haals fra NGIF Gymnastik og Atletik.

- Der er folk, der går gennem ild og vand for at få noget til at lykkes på frivillig basis, lød begrundelsen ifølge Fyens.dk fra Henrik Schmidt, SIKO, der overrakte Carl Haals prisen.

Lykønskningerne til prismodtageren strømmede ind. Borgmester Kenneth Muhs beskrev Sportslørdag som en helt fantastisk dag, hvor både bredde og elite i idrætsverden blev hædret.

- Carl Haals blev en meget fortjent vinder af prisen som årets frivillige idrætsleder. Stort tillykke til Carl med hæderen, der afspejler et helt fantastisk engagement og indsats for idrætten, skrev Kenneth Muhs på Facebook.

Den 72-årige tidligere bankmand fik prisen for sit utrættelige arbejde med at arrangere broløbet på Storebæltsbroen, men sammen med sin hustru, Anne Haals, står han også for flere andre motionsløb: Blandt andet Juelsbergløbet, det årlige nytårsløb og nyskabelsen i 2017, Ølløbet i Refsvindinge, ligesom parret på fynsplan er involveret i andre løb med deres mangeårige ekspertise.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) spændte sidste år en snubletråd ud for Carl Haals og broløberne ved at udstede et forbud mod, at motorvejsstrækninger fremover anvendes til motionsløb. Men Carl Haals håber at kunne arrangere et løb mere og bygger sin optimisme på, at ministeren i november pludselig torsdag gav dispensation til motionsløb gennem Limfjordstunnelen i Aalborg.

 

Af: Magnus Gersbo-Møller Fynes.dk