NYT HOLD

22-03-2019

Hvad er Teamgym?

Teamgym er en blanding af rytmiske bevægelser på gulv og kraftfulde spring på henholdsvis bane og trampet. Det er en holdsport bestående af 6-12 gymnaster, hvor hele holdet deltager i rytmesekvensen på gulv. I springomgangene er der kun 6 gymnaster som deltager. På banen er der tre omgange; en forlæns, en baglæns og en valgfri – den ene af omgangene skal være en holdomgang, hvor alle 6 gymnaster udfører det samme spring. På trampet er der også tre omgange; en omgang over redskab og to valgfrie – igen skal den ene af omgangene være en holdomgang.

 

Hvad forventer vi af dig som gymnast?

Vi forventer af dig, at du vil gymnastikken - med det mener vi, at du kommer glad til træning, er deltagende og lyttende. Vi forventer, du er klar til at lære og blive udfordret - samt at du er klar på at skabe en god holdånd og sammenhold på holdet.

Dog vil vi have nogle krav til din gymnastiske kunnen. Vi forventer, du kan kombinere to spring på banen såsom rondat-flik, kraft-salto. På trampet er kravene, at du kan lave en barani og tør springe over et redskab – såsom pegasus. Til rytme vil der være bl.a. være fokus på momenter, derfor vil det helt klart være en fordel at kunne udføre momenter såsom kateter.

 

Hvad forventer vi af dig som forældre?

Som forældre til en konkurrence gymnast forventer vi, at du er støttende overfor dit barn, men også overfor selve holdet. Vi forventer, at du vil bridrage med god energi til holdet og være behjælpelig med de opgaver som skulle komme – f.eks. kørsel og indtjening til holdet.

Der vil være informationsmøde til forældre d. 25 April kl. 18:00, så det vil være med store fordel at i møder op.

 

Hvad bliver udgifterne til dette hold?

Der vil være udgifter for at gå på dette hold. Der vil være et højere kontingent på dette hold, hvilket vil være omkring 2.000 kroner. Der vil også være en udgift til en dragt til konkurrence, som kan komme til at koste et sted mellem 1.000 og 1.400 kroner. Samt der kan komme en udgift på en træningsdragt, men i første omgang vil vi prøve at se, om vi kan finde nogle sponsorer + der vil stævner og transport.

 

I forhold til træning vil der være tre træninger om ugen af to timer, hvor to af dem vil være spring træninger og en sidste vil være en ren rytme træning.

 

Vi glæder os til at se dig til opstartstræningen torsdag den 25. april klokken 18.

 

Med venlig hilsen
Benedikte Bertelsen, Nadja Christensen, Rene Nielsen, Alex Petersen, Cindy Bøye og Louise Schierbeck